.

.
Önceleri Krallarin içkisi. Şimdilerde Rap Starların eski gözdesi…
Ama ne olursa olsun karşınızda tüm asaletiyle


Cristal




Louis Roederer Cristal aslında tüm şarap severlerin hayallerini süsleyen adeta bir altın suyu. Cristal’in inişli çıkışlı hikayesi paranoyak bir Rus Çarının (II.Alexander) isteği doğrultusunda başlayıp yaklaşık 150 yıl sonra alengirli rap kliplerinin başrol oyuncusu olmasıyla zirve yolculuğu devam ediyor. Sonrasında Louis Roederer’in o dönem Managing Director pozisyonundaki Frederic Rouzaud’ın kendisine yöneltilen ‘Cristal’in şaşaalı rap kültüründeki konumunu marka imajı için tehlikeli görüyor musunuz?’ sorusuna verdiği rap kültürünü bir nevi aşağılayıcı cevabı Jay-Z’yi gücendirerek kliplerinin başrol oyuncusu olan Cristal’i boykot kararı almasıyla Cristal bilinen popülerliğine büyük bir darbe alıyor. Jay-Z ve Louis Roederer arasındaki bu tatsızlık Jay-Z’nin Armand de Brignac markasına ortak olmasıyla devam eden garip bir süreç olarak da tarihe geçiyor.

 

Bir Garip Şişe


Her ne kadar Cristal’in şişesi eski çağlardan kalma gözükse de aslında bunun çok mantıklı bir sebebi vardı, en azından o dönem için. Şişesinin yapımında kullanılan renksiz cam II.Alexander’ın şişenin içine koyulabilecek zehiri net şekilde görebilme isteğine ve şişenin bombesiz düz tabanı ise altına yerleştirilebilecek her hangi bir patlayıcı tehlikesine karşı alınmış önlemler aslında.

 

Neden Sarı Ambalaj


  Cristal’in her daim sarı renkli bir ambalajla muhafaza edildiğini görenlerimiz olmuştur. Bu da aslında renksiz cam kullanılan şişenin muadillerine nazaran güneş ışınlarına karşı savunmasız olmasından ileri gelir. Eğer olur da ambalajlı ve ambalajsız şekilde muhafaza edilmiş iki Cristal’i tadacak kadar şanslı bir ortamda bulunursanız ve arasında tat farkına ne ad verildiği gibi garip bir soruyla karşılaşmanız durumunda işte cevap; “Işığın tadı (taste of light).

No comments

Powered by Blogger.